Hai mummy2 semua..saya nak minta pendapat..saya sekarang ni tengah mengandung 6bulan..

Saya rasa nak beli bantal mengandung..adakah sesuai untuk beli bantal mengandung ni untuk time tidur??boleh saya nak tahu..manfaat atau kelebihan bantal mengandung ni ape ye??

20 Balas

saya ada dua jenis bantal mengandung. satu yang jenis C, satu yang jenis U full sampai kaki. pendapat saya, pembelian bantal jenis C lebih berbaloi dan praktikal. saya guna bantal jenis C dari mengandung anak pertama, menyusu anak pertama hingga sekarang sedang mengandung anak kedua. bantal jenis U, terlalu banyak ruang diperlukan. sudahnya duduk tepi katil je tak guna. berbalik pada soalan puan, tak beli bantal mengandung ni pun tak apa. cukup sekadar selit bantal sedia ada je. cuma banyak bantal lah nak kena guna pula. kalau beli bantal mengandung, confirm sebiji tu je yang guna. harap dapat membantu ;)

11mo ago

itu yg saya tengah fikir sis..saya ada beli bantal tambah lagi..tapi rasa tak selesa..tu yang saya terfikir nak beli bantal mengandung ni..tpi saya tak tau pulak bantal mengandung ada banyak jenis sis..sis rasa bantal mengandung yg jenis C tu lebih sesuai kan??saya ni bab2 mengandung ni tak pandai sis..sbb baru 1st time mengandung ni..tu yg saya tanya tu..😅

nak share pengalaman mengandung anak ke5 (2020) due 23hb4 2020 . tapi start 10hb4 perut sakit ingat baby dah nak keluar 🤭 tunggu sampai 17hb4 baby tak keluar juga .dan 17hb4 juga saya ke klinik swasta . doktor scan dan bagitau baby Akan keluar MLM ni tau Esok 18hb4 🤩 tunggu dan tunggu 27hb4 dah. tapi baby tak keluar lagi 🤣 28hb4 terpaksa serah diri . Alhamdulillah 29hb4 2020 baby keluar dan berat 3.6kg .baby girl 'baby PKP🥰

11mo ago

ya sis alhamdulillah 🥰🥰 semoga sis dipermudahkan

terpulang pada awak. kalau awak rasa betul2 berbaloi boleh je beli. tak jadi masalah. kalau macam saya, yes sy perlu kan bantal ni. sebab saya dr 1st tremister utk both pregnancy mmg start sakit celah pelvik. dan bantal ni dpt menampung perut sy. sy ada bantal yg jenis u yg smpai ke kaki. mcm sy kalau pakai bantal tu husband tumpang peluk sekali bantal tu. hahaha. sekarang dh jadi bantal tido dia

bagi pendapat saya berguna. husband belikan utk saya masa awal trimester, mula rasa mmg mcm menyempitkan & makan ruang katil. tapi adakala mmg sy pakai sebab sakit belakang tak selesa tidur. masa trimester 2 saya tak pakai langsung, masuk trimester ke 3 setiap malam tak boleh tinggal. selesa sgt rasa mcm tidur kena himpit sampaikan liat nk bangun pagi 🤣 shopee seller : ecobb.os (dlm rm90 klu tak silap)

11mo ago

itu yang saya tengah fikir sis..nak beli ke tak..saya lani dok guna bantal tidur biasa tu ja..tpi tu la rasa tak selesa time tidur..tu yg saya terfikir nk beli bantal mengandung tu..sis pakai bantal mengandung yg jenis ape?

bagi saya menyempitkan dan tersepit haha tapi dah husband beli mahal2 utk kita so kena guna jgk. Dan surprisingly nyenyak je tido, tak beralih. selalu pagi2 mesti saya sedar tu dah terlentang. ni memang maintain je mengiring. cuma nak adjust cari keselesaan tu susah sket bgi sy, lgi2 bila nak pusing dri mengiring ke kiri ke kanan.

Saya baru beli bantal jenis G shape. Lebih kurang U shape. Saya perlu bantal ni sebab bila perut semakin membesar, saya perlukan bantal untuk ampu perut kiri kanan. Maternity pillow bantu kita untuk rasa selesa semasa baring atau bersandar. Juga sangat membantu kurangkan sakit pinggang dan tangan kebas kerana tidur mengiring.

sy beli juga sis..sedap betul tido pakai bantal pregnant tu. sy beli yg jns J n ada bantal kecik kat sebelah lg. bantal kecik tu boleh detach dari bantal J kalau rasa tak selesa boleh detach yg bantal kecik tu pastu peluk bantal J je. bantal bentuk U tu saya tak berapa suka sebab terlalu besar n berat..jadi sempit katil

memula saya pon nk beli bantal pregnant tapi besar sangat n jauh dengan suami 🤭so saya guna bantal yg ada dekat rumah je 🤣 1 bantal kecik selit bawah perut, 1 bantal letak celah kaki. kalau nk lagi selesa letak bantal belakang badan. so far selesa je saya tido

suami ada belikan bantal yg u shape tp last² tersadai dekat bilik sebelah sbb besar satu hal , lg 1 saya rasa sesak dan sempit tidur celah bantal tu . last² saya selit bantal sofa yg segi 4 tu jee tepi pinggang baru rasa selesa

Sy gune dr awal pregnant smpai skrg.. alhamdulillah membantu untuk tdo.. sb dlu sblm pregnant sy suke tdo telentang.. bantal pregnant ni support bdn untuk tdo mengiring..and membantu untuk tdo lebih slesa jgk..