Saya pregnant dah 16w , tapi sekarang ni hari2 sakit kepala. Sakit y macam migrain tu . Makan ubat sakit kepala y doktor bg tak baik. Makan panadol extra baru ok . Tapi takkan hari2 nak makan panadol . Takut jadi ape2 kat baby . Sape2 ada petua tak ?

9 Balas

Memang bgitu sis pembawaan baby itu tahan saja guna ada kan ubat main lekat kat kepala nanti dia hilang sikit2, sa msuk 17 weeks hilang dengan sendiri jga mcm sa 4 minggu skit kepala terus main tahan minum air suam byk2 now 20 weeks ok da..

Jaga pemakanan..mcm sy 16w aritu pn sama..sy mkn lebih buah anggur,oren n jambu batu..air kosong pon kne lebih..klau penat,benti berehat kjap..

Penadol memg safe utk ibu pregnant, kalau boleh elakkan sbb ada kecil kemungkinan beri side effect jugak utk baby lagi2 kalau consume selalu.

Sy pnah kena anak kedua...mak sye ckp alahan...sye mandi petang tu...tang tu jugak mak sy suh potong rambut terus eluk pening sye...

Minum air masak banyak2. Sehari at least 2 litre. InsyaAllah kurang sakit kepala. Saya dulu macam ni jugak 😊

Mybe bawakan budak tu.. try jgn stress.. relax.. bce doa or dengar ayat Alquran bg ketenangan..

Saya kalu sakit kepala, ubat dia tido.. It je..lps bgn alhamdulillah da ok😊

tahan je la sis nnt hlg sndri la tuu..

awak mkn panadol extra tu ats nasihat doktor x? kalau x jgn ambk tkut bahaya utk kandugan. sbb time mgandung doktor memang akn bg ubt tp kesan dia xkuat sgt tkut ade kesan pd baby. sye dlu pm mcm awak jgk sakit kepala n memang ada migrain dri zmn stdy lg tp sye xambk ape2 ubt thn sakit pm nti kndugan dh besar dia kn ok sndri skrg dh de sakit2 kepala dh...