Makan Apam Tapai Nasi

Saya pregnant 8minggu. Tadi makcik saya ada bagi kuih apam tapai nasi. Saya ada makan 1 ketul. Lpas makan baru tahu ada menggunakan ragi. Bahaya ke kandungan saya ini.

2 Balas

Ok je. Yg penting jgn makan byk sangat. Tapai tu panas. Tp bergantung kpd ketahanan sis juga. Saya tak makan tapai,tp saya pernah makan durian dlm kuantiti yg byk masa pregnant 8 bulan. Org ckp tak boleh makan sbb panas dan blh sebabkan kontraksi. Alhamdulillah ok je sampai saya bersalin. Cuma pedih ulu hati jgn ckp la😅😅😅. Saya tak pernah pantang makan masa mengandung. Tuan punya bdn je tau keadaan diri sendiri dan bukannya org lain. Alhamdulillah,bulan lepas saya bersalin normal,cepat dan tkda komplikasi. Pecah ketuban terus bersalin. Takda tunggu sampai berhari2 dkt wad.

Tapai bahaya ntk kandungan sebab masa proses penapaian, alkhol akn terhasil. Alkhol tu yang bahaya. Tapi klau dh trmakan, xpela..

Tapai bahaya untuk kandungan sebab ada alkohol. Elakkan makan tapai semasa mengandung.. kalau dah termakan, xpela..

Tapai bahaya untuk kandungan sebab ad alkohol. Elakkan makan tapai semasa mengandung.. kalau dah termakan, xpela..