TAPAI

Sy skrg pregnant 31 weeks.. Tringin sgt nk makan tapai.. Boleh x makan tapai?

18 Balas

Teringin / mengidam boleh ja mkn tp sikit Sebenarnya tapai tak boleh , tk baik utk kandungan Tp nk buat mcm mna mengandungkan mcm2 mengidam Saya pernah baca yg ada org tu mengidam nak makan sabun 😂 tpi skrg tktau la dia mcm mna , tk ingt dh baca dgn mana , lama dah cerita ni

saya mkn ja sis.. pregnent ke 4 ni lgi kuat mkn tpai alhamdulillah bby shat2 jaa.. dri ank first smpai skg suma kuat mkn tapai hehehehe 🤭 ikut org kot sis.. mcm sya ni bole tahan.. mix lg ngn durian 🙈

bergantung pd individu ya. mcm syg suka tapai pulut mse 7 bulan mkn tapai pulut.. 8 bulan pon ad mkn. Alhamdulillah.. xda ap2 kesan ats bdn syg @ baby.. mkn 2 mgkuk😅 fav sgt

saya makan sis.. tapi berpada-pada.. saya cuma makan tapai yang baru dibuat, masih rasa manis.. kalau dah diperam 3 4 haritu saya tak makan, sebab dah agak rasa berasid..

rasa nya tapai tu angin..lg satu tk elok mkn wktu mgndung..arwah mak sye memg tk bg sye mkn tapai..sbb tapai tu tajam boleh mengakibatkan keguguran..

Saya xbulih makan pn..atas ore juga bulih makan ke x..antebodi setia ore xsama..setegah ore bulih je makan setegah ore xbulih

Sya boleh je MKN ..sbb msa 24w dh MKN tapi ingat dlm kuantiti yg sedikit.. InshaAllah tak mudarat ..hilang kan mengidam je

Ada makan masa 3-4 bulan hari tu. Makan dalam 4-5 bungkus je lah pastu takde dah. Ikut badan kot tahan tak tahan.

Tak boleh. Doktor cakap boleh sebabkan keguguran atau bayi kecil. Tunggu ler lepas bersalin nanti

sy br 10 week.. tp aritu bedal tapai smpai 5..yg isi dlm daun tu.. tapai mmg xblh mkn ke. 😅