Gastrik ketika mengandung

Saya pregnant 7week 4day , seblum ni mmg saya ada gastrik. Tapi dah lama tak kena. Cuma sejak akhir2 ni gastrik saya makin kerap. Dah mkn, dah minum susu tp nanti kejap je pedih balik perut. Normal ke? Apa perlu saya buat ya utk hilangkan gastrik or kurangkan gastrik ni. Boleh ke saya minum ubat kapur tu? Bahaya tak utk kandungan?

1 Balas

jumpa doktor untuk prescribed ubat sesuai kehamilan ya.. jaga pemakanan supaya tak pedih ulu hati juga