Suddenly gastrik

Pernah tak kena gastrik, now dah 4 month pregnancy, baru nak baik dari morning sickness. Yg ni sakit sngat smpai mkn pun asyik muntah je. Ada tak yg blh hilangkan gastrik or ada cara nak pulihkan selain mkn ubat-ubtan? #1stimemom

7 Balas

Kalau lapar terus makan. Bangun pagi jangan skip sarapan. Jangan biarkan perut kosong. Sy ada gastrik dr sebelum mengandung lg. Jd kalau lapar memang cepat2 cari makanan tak kesah biskut ka apa janji alas perut. Kalau biar lama2 dia jd lg teruk. Bila dah teruk nak masuk makanan langsung x boleh. Automatik keluar balik

Mkn sebelum lapar. Standby gaviscon. If critical jumpa doc. Certain ubat gastric safe for pregnancy. I’m a gerd/ gastric patient and successfully delivered 2 princess with gastric medicines. 😉

me too.. saya dah msuk 4 bulan pregnant pon still gastric dan bgantung ngn ubat gastrik + ubat tahan muntah.. klu x consume mmg parah laa jwbnya.. bdoa sngt2 simptom ni cepat2 sembuh..huhuhu

mkn gaviscon ibu mengandung je...lega trus..pastu jgn mkn yg pedas dan minyak...mkn yg lembut2 mcm bubur ke..klau xselera sngt boleh mkn buah2 biskut2 roti2

pernh kena...pergi klinik dr akan bgi ubat. dr mnta jgn mkn mknan yg berminyak sgt. lps mkn ubt je ok

Sis blh Cuba minum esp shaklee..ramai ibu yg Hamil minum Susu nie..

X pernah