Buku pink bila kena buka

Saya pregnant 6mgu...patut ke sy pegi buat pink atau tgu selepas 31 mac?

15 Balas

Better after 31mac...slalu sy buka buku pink 10-12w...skrg tgh tenat kt KK ngn hosp..better bg redha ckit..tp klu sbelum ni puan prnah preg dn ad msalah ggur atau threaten misscrge, better call KK inform dlu

4y ago

Okey...trm kasih

Sama sy sis..6 weeks...awal bln 4 nt bru sy pegi... aritu da tnya .. kk bgtaw tggu 8 weeks bru dtg.. cuma risau je ni sbb xscan lgi.. xkuar tkot xlepas pasal covid ni..

4y ago

Terima kasih...

Awal lg. Leh tunggu dulu, at least sebelum 12weeks. Sy pnh pegi masa 5weeks,nurse set kan appt ja. Nk set appt leh call ja KK

Sy bru lepas pegi td. 7 weeks. Diorg tnye gak knpa x dtg lepas 31. Sy ckp doc swasta suh buat awal sbb sy ada kes ectopic sblm nie.

Sy buka masa minggu 9. Minggu 6 masih terlalu awal sis tp kalau nak boleh je hehe.. Tgok apa doktor kata. Klu dia bg ok lah 😊

4y ago

Okey...trm.kasih

sy hr tu 4wk dh buka.. tp utk skang ni, musim covid-19,sis tgg la dl.. xpe lewat cket aslkan xlbh dr 12wk..

tggu dlu xpe sis..skg bhya nak kuar2 pun.nnt buka la buku tu asalkan jgn lbh dr 12 weeks je nurse ckp..

Better lepas 31 mac sis...sbab dalam kawalan pergerakan lagi susah nk bergerak.. risau juga kadang.

Tahniah. Better call kk dulu utk appointment

8 week bru blh buat buku sis