Air Ketuban Banyak

Saya pregnant 31weeks..tadi scan doc cakap air ketuban banyak 21.. Ada sesiapa ada Pengalaman tak.. Bole kurang ke air ketuban tu

3 Balas

Sama sis..sye 22weeks aritu air ketuban 19..arini dah 24w4d..tros kne buat bsp..scan still air ketuban 19..lg 2mnggu,26weeks kne scan lagi skli nk tgk air ketuban..

5y ago

Semalam sy da checkup kat hospital.. Alhamdulilah semua dah normal.. Air ketuban dah ok bby pun ok.. Syukur.. Sy ikut tips kt sini jgk katanya stop manis.. Mmg sy stop terus bnda manis

Boleh jangan risau. Cuma sekarang kurangkan makanan manis2, kalau boleh cut off terus manis2. Slow2 nanti air ketuban akan berkurang bila dah nak dekat bersalin nanti. Sentiasa follow up dengan doc, lepas scan je terus tanya doc berapa bacaan AFI awak.

5y ago

Alhamdulilah sis.. Tq tau utk tips.. Smlm da scan kt hospital.. Sme da ok n normal... Air ketuban dah normal.. Sy ikot tips sis stop manis 😊😊 tq so much

tak tahu pula macam mana nak kurang air ketuban..doktor ada cakap apa apa tak sis?

5y ago

Doc suh kurngkn manis je.. Dia bg surat kena refer hospital.. Scan sana pulak