Makan durian perut jd berangun

Saya pregnant 29w , husben saya belikan musang king . saya makan dalam 3 ulas sbb teringin sangat dr musim durian yg lepas . lepas makan , perut saya jd berangin , sebu, ta selesa sgt , sampai saya muntah muntah terus tade selera na makan . ada effect ke kat kandungan saya ?

5 Balas

Itu bermaksud badan puan x boleh terima durian ketika mengandung. Sbb tu ada rejection. Ni simptom normal bg sesetengah org mengandung. Bukan semua org boleh mkn apa yg org lain boleh. Jd puan kena jaga2 la lepas ni. Effect dekat kandungan tu x ada biasanya sbb baby terlindung dlm kantung dia. Puan muntah2 x kacau dia dlm tu pun. Jgn risau

1y ago

terima kasih atas info . tu la sy pun fikir saya ta serasi . serik betul da . kalau ada rezeki pregnant kedua mmg saya taubat da na makan duriannn .

Saya lepas makan durian musang king 3 ulas, esok tu perut mengeras, pinggang sakit sangat2 macam contraction, segugut sampai menangis sebab tak tahan sakit. Serik dah

1y ago

saya hr on the spot terus sebu perut berangin muntah muntah . tu la mmg ta boleh serasi la tu dengan durian time mengandung ni . serius serik betul la tu😢 taubat da

bermaksud ad rejection kat bdn sis...mcm sy la..mkn tembikai or jmbu batu nt angin pas2 bdn jdik lembik...ad owg mkn ok pulk

leps ni tak yah lgi mkn durian , tak bail untuk kandungan cause durian tu panas 🥰 tkt baby ade ape' jee k

1y ago

harap beby okey je 🥺 risau jugak .

lepasni elakkan makan durian time pregnant.