23 weeks pregnant and fever

hi saya pregnant 23 weeks and saya demam, dulu saya demam masa pregnant doctor ada bgi ubat tempol paracetamol 500 mg , cuma saya was was nak makan sbb dulu saya kerap demam , kalau pergi klinik kena bayar agak pricey hm ok ke kalau saya makan je yg tu ?

2 Balas

Mmg boleh makan panadol biasa/paracetamol 500mg je. Sama jugak kalau pegi klinik akan dapat ubat yg sama

2y ago

Yang ni ? Boleh ke ? Masa 1trimester pun pernah makan paracetamol , mmg lega demam. Skrang dah 3trimester demam lagi. Boleh makan ke ? 😬

Tempol tu ok je. Any kind of paracetamol memang selamat masa mengandung