Fever

Hi , nak tanya, mcm mana nak buat kalau kita demam or selsema time pregnant? Ubat demam or selsema x boleh makan ke?

9 Balas

hritu sy prnah dmm. doc ckp klau tgh pegnen bleh je mkn pnadol.. ubt btuk dan ubt slsema kne minta nsihat doktor sbb ad y bleh dmkan ibu mgndung dan ad y xssuai. better g jumpe doktor..dye lebih tahu..

pcm bleh je sis.. cuma ubat selesema ade jenis2 yg bleh.. kene g hospital jumpe doc, nnt doc akn bg yg sesuai utk pregnant mum

Better pergi klinik dan inform doktor yg kte pregnant. Selalunya doktor akan bagi ubat yang sesuai

Boleh sis tp kena dptkan consultation dari doctor.. Jd sebaiknya ke klinik..🌷

Bole je mkn ubt pndol klau demm..tpi kne jmpe doc dlu la...

Boleh yg doktor bgi je klu bli kat luar x pyh mkn

paracetamol biasa yg doktor bagi tu blh je makan.

Jmpa doctor dan mnta ubat yg sesuai ..

mkn paracetamol jek dok bg