Positif covid

Saya pregnant 19w. Positif covid. Ape yang saya kena buat ye😰. Rasa takut dan berdebar2. Overthinking. Sy ade anxiety😭

1 Balas

relax. take a deep breath. 1st, report dkt mysejahtera dlu. lps tu kalau ade simptom lain, mcm demam ke, mkn ubt panadol yg 500mg je. jgn amek activefast ke ape ke tau. lps tu rehat. selalu kalau complete booster simptom x teruk pon. takat demam, selseme batuk sakit bdn dgn xde deria rasa je. kalau ade rasa sesak nafas atau susah nak nafas terus pegi emergency ya. drive je terus sampai dpn emergency tuu ckp dgn husband. tpi make sure pkai mask. and bgitau dorg awk positive dri dlm kereta je. atau boleh call 999, ckp awk positive n susah nak nafas.

2y ago

ooo xde ye. ok2. 1st time kena. bila xkena mmg xrasa nak ambik tau pon. dh kena byk bende xtau. terima kasih byk2 awk respon soalan sy. terima kasih ye.