Makan maggie

Assalamualaikum semua..boleh x ibu pregnant makan maggie..teringin2 sgt2 nak mkn maggie asam laksa+telur..kandungan skrg 6w..btl2 nak sgt😭..skrg ni alahan boleh tahan..nak mkn benda masam+pedas..lain2 makanan susah nak makan..#advicepls #ingintahu

10 Balas

boleh je cuma jangan hari2, pastikan lpas tu mkan buah yg bnyak utk topup balik nutrien..maggi tu boleh letak telur dan sawi, sbb maggi tak de nutrien jadi kita kena makan balik mkann yg bernutrien, rencah tu letak sikit je jgn bnyak2..pastikan rebus dulu maggi tu utk buang wax dan cuci bersih2..done, selamat makan..

2y ago

aah sis..sy klu xpregnant jenis sebulan sekali makan maggie..bulan ni mmg xde mkn lg..kerap rasa lapar tp xnak mkn sbb alah dgn bau makanan..

Makan je sis. Sy dulu siap mkn kerabu maggi lg sbb xsedar pun mengandung. Cuma ada masa sy kawal nafsu la kalau nampak maggi ni. Mmg suka mkn cuma kita tau kan, xberkhasiat utk kita dan bayi. Tp kalau sekali sekala teringin tu xda mslh pun. Makan je la berpada pada

2y ago

tula sis ..mlm nnt baru nk buat..

salam sis, utk awal2 atau first trimester sebaiknya tahan dulu masuk second trimester blh dh ambik.. tp kalau tak tahan sgt ambik buat rasa. Sbbnya awal2 ni baby perlu khasiat sbb belum terbentuk lg. Next trimester nak makan makan je.

bole jee sis, tapi meggie mmg takda nutrisi untuk baby lahh.. klu bole lepas mkn meggie mkn la sebiji 2biji buah.. kesian baby, ibu jee kenyang, baby tak dpt apa2.. sekali skala je mkn meggie tk bole juga kerap sgt hihi

Sy preggy pun mengidam maggie laksa tu .. sedap betul bila dapat makan .. tp sy minum air masak byk .. lepastu maggie tu campur telur sayur bg nampak protein sikit 😂

2y ago

tula sis..saya ni bukan jenis makan yg pedas2..sejak pregnant ni.nak mkn yg masam dan pedas je..lpstu sy jenis xlalu makan..alah dgn bau2 makanan..mual teruk..kdg smpi termuntah..

waalaikumsalam sama la saya haritu pon teringin sangat nk mkan megi..tp tak berani makan byk2 sbb msg tggi..perencah pon ltk sikit je..buat hilang mengidam..

kalau tgh alahan elakkan makan makanan yg oedas dan masam puan. Nnti lagi trigger

2y ago

yeke ? sy dr awal bulan lg nk tp tahan je..

boleh. tpi rencah die letak sikit je. jgn byk². jgn mkn hari² tau.

2y ago

alright..tq❤️

boleh je makan. saya pun makan 😋 tapi makan dengan sayur2

2y ago

❤️🥰

Boleh makan… ibu ngandung kena ceria selalu..