Pregnant after miscarriage.

Hi saya pernah gugur 1/12/2019. Lepas first period after gugur, sy pregnant balik. ada any advice tk utk kuatkan rahim. Risau gugur lagi.

16 Balas

Folic acid jangan tinggal, lepastu amalkan makan kurma ajwa sis sekurang2 nye sebijik 1hari tak pun 3bijik 1hari..kurma baik utk kuatkan rahim, zikir hari hari, ya musawwir ya musawwir, ya khalid, sambil usap2 perut..doa hari hari mintak Allah pelihara..sy buat benda yg sama, sebab dulu sy pernah gugur jugak..kalini pregnant, hari hari sy mintak bantuan Allah..tiap kali orang pergi mekah, sy mintak doakan..tu jela amalan sy

4y ago

MashaAllah sis

Sis boleh cuba iktiar jus bidadari keluaran sweeta. InsyaAllah boleh mbtu kuatkn rahim n pluang untuk hamil blik tinggi.insyaAllah dgn izinNya.. kes sis sma mcm sy😊

Adik saya gugur masa bulan feb.. Then april pregnant lagi.. Bulan jan ni dapat baby girl yg comel. Doa kn yg baik2 sis.. Kadang2 ada hikmah dsebalik semua tu.

4y ago

Beruntungnya cepat lekat

Biasanya kalau kita ada history gugur, dokter akan bagi penguat kandungan.nama ubat tu dubhuston. Minum smpai dokter kata stop.

Kalau sy pon pernah gugur.. Tapi sy cuma amalkan folic asid dan mengurut utk kuat rahim shj. 😊 Alhamdulillah 2/4 duedate

Ambil folic acid n jumpa doktor. Maybe doc blh suggest ubat yg sesuai dgn condition n keperluan bdn sis. Take care ya

Sama mcm saya. Gugur bulan 11. Lepas first period terus pregnant. Now 5week. Doakan saya juga semoga kandungan sihat

Tahniah sis... Saye pon Bru lpas keguguran mggu ke 21...doakan saye ade Rezeki lg pasni yé... Baby first...

4y ago

Knp gugur ya kalau sy blh tanya? Sy doakan semoga ade rezeki awk lagi utk menimang cahaya mata lpsni 😊

Cube minum pati delima gulsan. Insyaallah boleh membantu jugak sbb tinggi kandungan asid folic..

saya pm pernah gugur pd 25hb 10 taon lpas then Allah bagi rezeki preggy lagi 😊