cara banyakkan susu

Saya perlukan bantuan.. 1. boleh tak bagi petua atau cara untuk banyakkan susu.. 2. Baby saya suka susu ibu.. tapi tak cukup untuk dia.. kami bagi susu formula.. selalu sangat dia muntah balik.. dah bagi macam2 susu formula.. mgkin boleh cadangkan brand susu formula yg boleh kami cuba.. fyi, saya dah cuba dutchbaby, nan-pro, lactogen, s-26 dan anmum.. kami stick dgn anmum tapi baby asik muntah

8 Balas

Bby skrg umur brapa?bby mnanges bkn hanya sbb nk bf shj ye ibu..kene paham....sometimes bby just nk d peluk..nk d dkung...nk rasa pns bdn ibu...kalau bg fm n bby asik muntah tu maknanya dah overfeed..kne tau umor bby n brapa oz shj yg dperlukn utk bby... Utk bykkan susu ibu hanya dgn cara kerapkkan mnyusu...kene phm konsep penghasilan susu...susu terhasil base on demand...ade demand ade supply...n kita jgk kena fkir yg susu kita ckup je..jgn asik fkir xckup

1. Kerap susukan baby utk create demand supaya supply bertambah. 2. Baby balik2 muntah tu maksudnya baby dah overfeed la sis. Kasihan dia. Baby ni mmg suka mengempeng, bkn tanda x cukup susu tp sebab nak dekat dgn kita. Sy cadangkan sis masuk group Happy Breastfeeding Malaysia dkat fb. Post soalan sis ni d sana. InsyaAllah ramai akan nasihatkan bnda yg sama. Study jg psl: 1. Fourth trimester 2. Tanda baby cukup susu dan x cukup susu 3. Demand vs supply

Kena bnyk kan minum air, cuba try moeder milk booster dan femilac milk booster tablets, sy amalkan tu je... Ank menyusu sampai 2tahun 7bln, alhamdulillah susu sentiasa ada... Kite pun kena rangsang otak kite... Set dlm mind tu, kite nk susu kan ank sampai cukup 2 tahun... Mudah mudahan allah permudah ye... Sayur pun banyak kan makan juga elok...

1. Jangan stress. Always think positive. 2. Sentiasa direct bg susu ibu kat baby. Insyaallah nanti naturally baby sendiri yg galakkan susu ibu keluar banyak. 3. Banyak minum air masak

Nak susu bnyk, kerapkan menyusu.. Think positive. Sy cdg kan join grup breastfeeding kt fb... Or boleh jgk follow pakar laktasi.. Search ja.. Msti jumpa..

Bagusnya baby. Pintar tau nak minum susu ibu sj. So ibu kna study sikit ya psl breastfeeding ni bkn setakat sua tetek sj.

Try susu snow brand neo baby, y ni doctor y sarankan, tp ikut baby okay ke tak, anaknsy alhamdulillah ok lg stakat ni

Think +ve. Believe you can do it. Cuba makan lobak putih as milk booster.