Susu formula

Macam mana nak ajar baby minum susu formula, saya nak campur breastfeeding dan formula tapi baby langsung tak nak minum susu formula. Saya dah cuba susu similac dan anmum.#bantusharing #mommybuntu #formulamilk

7 Balas

Kalau sis kasi susu formula, cuba tukar botol dan puting. Ada sesetengah puting anak tak nak sebab tak feel. Saya kasi susu nestle lactogen je. Tapi botol memang saya tukar banyak kali. Macam macam jenis.

sis dh cuba bg susu frisolac? sy pun pernah bg mcm2 jenis susu formula tapi dia xnak. bila bg frisolac dia minum sbb sy rasa susu tu sama rasa ngan susu badan saya.

Biasanya breastmilk kita akan rasa apa yg kita makan. Try sis banyakkan minum susu pastu breastfeed. Next feeding try bagi anak susu formula pulak

sy bg ank S26 gold. cuba beli pack kecik2 ye sisi

cuba susu dutchbaby.. anak sy ok jak pn..

3y ago

sama..

sebab apa nak campur..?

3y ago

tq bg pendapat...