Hai mummy2. Boleh recommend susu formula yg ok utk newborn baby.

Dah try 2 susu ni. Susu nan pro - ssh berak, muntah susu Dutch baby - berak ok, tp naik ruam, muntah susu. Any suggestion.

7 Balas

Cuba Susu frisolac. Anak saya newborn juga. Mula saya try karihome susu kambing tu. Lepastu try similac step 1 tu and now frisolac. Pharmacist advise untuk monitor dlm tempoh sebulan tapi anak saya kuat minum susu jadi susu cepat habis. Within 3 weeks 3 kali dah tukar susu 😂 Setakat ni frisolac dia tak muntah.

1mo ago

Tula memang kena try n error juga. Sejak minum frisolac ni kentut and poop anak saya bau nya boleh tahan. Ingat nak tukar balik similac.

Sy beli susu dupro je. Waktu anak kuning tinggi, hari ke 8 macamtu sy bagi susu dupro. Alhamdulillah, serasi dgn dia. Off jaundice hari ke-12. Berat pon naik. Xsembelit.

Boleh cuba frisolac ar yg bekas hijau tu. Susu tu utk bby yg ada maslah pnghadaman dan muntah. Beli bekas kecil dlu. Kalau serasi boleh truskan.

Cuba lagi. Pilih je apa yang awak nak cuba. Anak saya minum enfalac Gentlease

Baby saya sembelit dgn s-26, skrg dah okay lepas tukar Enfalac Baby GE

Ada orang cakap s-26 bagus. Anak saya makan pon kena dengan dia

baby sy serasi dengan lactogen since lahir sampai 1 tahun.