Baby muntah selepas minum susu formula

Hi mommies,sy nak tnya,baby sy lagi bbrapa hri nak sbln,tp bila sy bagi susu formula,dia muntahkan balik susu formula tu slps 30mins@1jam slpas mnyusu,bila dia mnum susu badan xjugak muntah..4jenis dh susu formula sy cuba(dupro,dutch baby,nan pro,frisolac)smua sama mcm tu,dia muntahkan balik,sy dh buntu dah mcm mana lagi nak plih susu formula,tkt tgok dia muntah tlampau banyak,cuti bersalin xlma lagi nak habis,help me pls mommies bagi sapa yg tahu mslh sy ni,#pleasehelp #firstmom #firstbaby #serius_ingin_tau

2 Balas

Bg berapa oz? Sy cuba bg similac, so far ok

9mo ago

Bnyk jgk ye, Nmpknya xsesuai jgk la mcm tu

Overfed mungkin

9mo ago

mungkin juga,sy dah pegi klinik swasta budak,doc ckap bagi sikit2 tp kerap,baby sy klau xckup knyang dia susah nak tidur,dia merengek msih nak susu,mcm mna lah sy nak bagi sikit2,tu yg payah,sy salu bagi 2oz 2jam skli kdg2 satu jam stgh skli..