jahitan bersalin

saya paling takut part kena jahit.yg lain bole tahan.part jahit tu rasa nk turun n lari.sakittt sangat!doc ckp kulit jns nipis..mudh tkoyak.ibu² plk camne.

7 Balas

Ank 1st sy.. Kne jahit 10jahitan..ya Allah, sakit dari beranak... N jahitan pulak terbuka lpas 2,3 hari.. Nasib baik xkne jahit balik... Dia sembuh sdri jer... Bab kne jahit la pling xleh lupa.. Kne jahit hidup2😁 ni Mnx2 ank ke2 xkne jahit.. Aamiin2... Bln 8 ni due

12mo ago

btl²...

Ada pakai apa apa product ke dekat vagina? Masa sy bersalin haritu, ada doc pesan jangan pakai product feminin wash yg macam memutihkan/melembutkan hilang bau la apa la, skrg kan macam2 product ada. Tak bagus

untuk cepat pemulihan jahitan tu..anak pertama Sy kena jahit..kata doc jangan guna pencuci mcm²..tapi Sy guna garam kasar Jak cuci..jahitan cepat kering dalam masa 2 minggu Jak..dh sembuh.

12mo ago

ooo terbayang pedih n sakit.

Kalau kak mmg saya tk nk kena jhit .. tp saya dgr anak sayaaa ngis sakit akan hilang tetibaa .. tk thu knpaaa uri smpai dokter biar lamaa semata nk urus anak dulu .. smpai uri naik atas

12mo ago

Apa laa nsib kita kak ..

tyme kne jahit tu, sye genggam tgn suami gne kuku.. biar sme2 rse sakit nye.. rse sakit n ngilu ble kne jahit kt kulit.. seram ble ingt2 blek..

12mo ago

Suami saya lariiiiii. Boleh pengsan kalau tengok. Tu pun dah termuntah haritu 🥹😂 Adoi suamiku

Kena check teknik bersalin rasanya. Mungkin awak ada terangkat punggung tu yang terkoyak.

12mo ago

Ooo faham. Kiranya saiz baby awak terlampau besar untuk awak la ya.

xde..buat snaman utk elakkn koyak.tp koyak jgk..anak bkn besr mne pon..2.5kg