bersalin vakum

Nak tanya..ada x ibu2 yg bersalin scr vakum?kalau bersalin scr vakum ni mmg amik masa lama sikit nk sembuh dr yg bersalin normal ya?sy bsalin vakum kat HSA JB...koyak besar jgk kata doc..masa jahit tu boleh plk doc ni jhit pastu tkr doc lain plk jhit .....alasan penat...sdihnya dorg jahit tak cantik..xsgka la jd gtu...dpt tau lps jmpa doc klinik swasta bukak jahitan yg dlm sbb jahitan dh berpintal...patutla rs sakit mncucuk...mmg nampkla kulit dging kt kemaluan tu cm tekeluar...mmg down tgok sb misi kk igt yg tkluar tu buasir..pdhal bukan..ni sy dh 29hr pantang..benang ad yg dh tanggal mcm putus2 tu..tp msih dpt rasa jahitan tu belum ok spnuhnya..bila tgok kt cermin kdg scary dan sedih..doc swasta ckp klau nak bg cntik kne bukak semula n jhit balik..tp kne buat torehan sikit...uish...ngerila..kne bukak jhitan yg dlm artu pon hidup2 xbius dh mnjerit..lgkan nk bukak semua...ad tak ibu2 yg pnh kena cmni..kdg fikir kalau bersama suami cmnela..sb kemaluan tu dh rupa xtau nak kabo..dgn kulit terlebih gtu...😫😫

1 Balas

saya bersalin vakum. lmbt pulih jugak sebab msa jahit tu salah jahit trkena bhgian dlm dubur tu . so trpksa buka balik and jahit balik masa tu jugk . nasb jahitan ke 2 tu pakar yg jahitkan so mmg cntik la .. tp mmg lmbt pulih saya asyik ulang alik g kk je .sb jahitan tu mcm lmbt kering .saya sndiri tak berani tngok jahitan saya suami laa yg tngokkan 😅 dlm sebulan lebh jugk bru ada tnda2 nk pulih tu .