jahitannnnnn

hai siapa sini beranak normal tapi kena jahit bawah? sebab kena gunting sikit.. kalau berak camne ya? dah 2 hari tak berak selepas bersalin . rasa takut pun ada takut jahitan terbukak

7 Balas

Saya sis. Bersalin normal tapi jahit sebab kena gunting. Saya berak hari 3-4 selepas bersalin. Misi suruh makan sayur sawi dengan buah oren. Memang berak terus lepas makan tu. Masa berak okay je tak kacau langsung luka jahitan dan tak sakit pun. Sis cuba ya. Tapi jangan teran sangat.

masa anak first, jahit luar dlm.. ketepi lak tu 😂 sampai kena check lubang bontot. harini bersalin, esok nak membuang wkwkkwkw.. jenuh kepit bontot, xnak teran..sebab seram. rezeki saya, anak kedua xde kena jahit tapi lubang bontot jadi buasir lak

berak mcm biasa tp jgn teran.. sbb selepas bersalin ibu² akan hadapi mslh sembelit.. mkn sayur hijau.. minum air masak bnyk.. standby ubat cair najis.. minum susu full cream.. jgn kangkang luas.. kang terbuka jahitan naya kang

gunting kat tepi sis, jgn risau ok ? bnyakkn makan buah, makan sayur hijau. boleh juga makan duphalac untuk lawas najis, nt najis kluar lembut je. jgn makan bnyk nt awk cirit pulak

Saya pun jahit luar dalam. Berak je awak tapi sambil nangis oiiiii sebab sembelit. Haha. InshaAllah lama2 awak akan ok sendiri. Awal2 tu yang memang perit.

mkn buah naga oren buah naga tggu fibre. memg berak cair jadinya. so xperlu risau.

Try amek duphalac ye. Mmg berkesan sgt2 utk sy. Najis lmbut je kua.

1y ago

Sy amek 15ml once a day. Preferably morning lps breakfast. Tiap2 hari ambik smpaila da rasa konfiden utk membuang sendiri without duphalac