Dah 18 weeks boleh ke tidur baring mcm biasa? Ke kena mengiring?

Saya now 18weeks tapi masih tidur baring sebab rasa selesa baring je. Tak selesa mengiring

7 Balas

Tido ikut selesa puan. Kalau rasa tido terlentang selesa, pastikan letak bantal bawah lutut. Tinggikan sikit kaki. Ini utk luruskan dan penjagaan tulang belakang. Tak pregnant pun boleh buat. Kalau mengiring, letak bantal kat celah kaki. Kalau ada bajet, puan beli bantal U shape @ C shape utk pregnant women. Sy dulu selesa tido mengiring. Kalau terlentang rasa susah nak nafas

Tidur ikut keselesaan sis. Saya kdg2 terpaksa mengiring sbb tulang & saraf blkg saya sakit masa pregnant 17w. Nk menguap pun sakit dkt blkg kdg2. Saya ada history lower back pain & sakit saraf blkg sekali.

3y ago

Memang patutnya tidur mengiring pon time pregnant

di galakkan mngiring sis. sbb xbagus untuk baby klau baring telentang. sis bole tngk youtube posisi yg terbaik untuk ibu mngandung tidur. klau sy lbih selesa mngiring dan x sesak nafas.

ikut keselesaan, tp ramai yg kata tidur mengiring, lebih-lebih lg ke kiri lg bagus. sy mmg biasa mengiring ke kanan, masa 1st~awal 2nd trimester sy suka meniarap.

okay je... nnti bila baby dh besat.. nak tdur cm biase pun xleh dh... kne mngiring gak

ikut selesa kita..jom join chat https://chat.whatsapp.com/B9sKzPJ5ZPg1n78vihsNHc

mengiring