Pregnant ke tak

Saya nk tanya period saya dh lewat 1 minggu tapi saya tes 1 lain je ???

Pregnant ke tak
16 Balas

saya pernah jadi,hari ke 10 cek upt 1line so saya biar ingt hormon tak stabil lagi sebab sebelum ni ambik perancang depo.. lepas sebulan period tak datang jugak,so cek upt lagi sekali.. belum apa² dah naik 2line.. bila scan doktor bgtahu tarikh period dgn scan jarak 2minggu.. sekarang taktau nak ikut mana 1,due period 18.4 tarik scan 1.5

6mo ago

ikot scan. scan lagi tepat

Kalau upt pun 1 line, tak pregnant lah tu. Mungkin hormon. Kalau seminggu dua minggu lagi masih tak datang period juga, check lagi upt. Kalau masih negative, try jumpa Dr je. Gi je klinik swasta minta check

Tak pregnant lagi tu.. Sbb sy pon same 2 kali late last sekali period juga sbb perubahan hormon.. Itu perkara biase

maksudnya period lewat tu ada sebab lain. tunggu lagi seminggu kalau tak dtg period lagi test semula

Cek guna kencing pertama di waktu subuh. Sy cek guna dip n tell sbb lewat seminggu, Alhamdulillah terang 2 line.

not pregnant, however boleh cuba upt lain jgk untuk kepastian 💪🏻🙏🏼

cuba try brand lain. kalau 1 line jugak maksudnya perubahan hormon tu...

Ya awak. 1 line je. Mungkin perubahan hormon

Cuba test guna clear blue atau dipntell pulak.

6mo ago

*situ

Lewat period tak semestinya pregnant

6mo ago

Kalau gitu check lagi 2 minggu. Atau 2 hari sekali. Kalau pregnant lambat laung akan double line. Doktor pernah bgtau saya kita ni tak selamanya muda jadi hormon boleh berubah2, faktor umur