Just sharing2

Saya ni kurus dan tinggi standard kebanyakan orang perempuan. Dulu selalu la kawan2 dok mengusik kalau saya pregnant mesti tak nampak sbb badan kecik. Hehe sy okay je suka jgk kalau x nampak sangat, senang nak sorok 😆. Tau2 je bagi surprise kan. Tapi sekarang baru 10 minggu, pagi tadi check perut nampak biasa2 je. Malam ehh nampak lah macam baby bump. Ni besar sbb baby ke sbb makan? Haha.. Ya Allah excited nye hehe. Sambil jalan sambil tengok perut gegar2 . Senyum sorang diri. Seronoknya rasa first time bakal bergelar ibu.. size perut saya ni rasa-rasanya 12 minggu nanti nak bukak buku pink mesti lagi ketara kan haha.. dok plan taknak sesiapa tahu lagi buat masa sekarang. Nampak gayanya tak lama lagi kawan2 ofis akan perasan la ni ☺️. Masalah sekarang, pakai seluar tak boleh button dah haha ya Allah… boleh zip sampai separuh je. Semua seluar nak kena tukar ke ni haha..Tak sabar rasanya menanti lg 7 bulan nak jumpa baby ☺️

7 Balas

Saya 3months pun still xnmpk baby bump mmg officemate semua pun xtau. Kerja banyak berdiri sampai rasa x larat nak berdiri sngt baru lah officemate tau saya preggy tu pun dah 3bulan baru tahu sbb badan dah start sakit2 😂 Saya 7months baru baby bump nampak obvious pakai lah baju besar ke blouse besar ke tetap nampak dah mmg x dpt nak sorok 😂. Mmg rasa x selesa bila org nampak perut ni tapi apa boleh dah cuba sebaik mungkin nak sorok. Dari 52kg baik 70kg 😂 masuk 3rd trimester mmg kuat makan.

Rasanya sebab buncit je kot 😂😂 biasa la waktu pregnant selera makan lain macam. 10w baby kecik sangat lagi biasa belum nampak apa2. Saya first pregnancy trimester ke 3 baru nampak perut. Sebelum2 tu relax je boleh pakai baju biasa 😃 second pregnancy 4 bulan pun masih pakai kebaya 😆

8mo ago

Sebab pagi belum makan lagi. Sebelum malam tu dah berapa kali isi perut tu yang buncit 😆

Sy first baby 5bulan baru nmpak, seluar mmg tk selesa pkai. Suka kain & jubah

8mo ago

Bestnya hrp2 sy pn lambat lg bru nampak hehe.. skrang ni org x perasan lg wlopon masa belum tahu pregnant dulu dlm 4w pn bff chinese siap ckp perut sy buncit haha. Kitorang slalu compare perut sape lg kempis

Korang tukar pakaian dalam tak ? Boleh tahu dkt mana selalu ade jual

6mo ago

Bra dah tukar sbb da rasa ketat sikit sambil2 terus beli yg ada lubang utk breastfeed. Senang bleh pakai smpai lepas bersalin :)

Ye btol.. mcm sye, slua je kne tukar size.. size bju masih mntain..

8mo ago

Hrp sy pn mcm awk jugak, malas nk beli baju baru hehe

Saya dh 15 mnggu perut mcm buncit kenyang makan je 🤣

😐