Baby Bump Nampak Bila

Hai ibu ibu semua , boleh tau tak baby bump dah boleh nampak seawal brape bulan, sbb macam tak sabar je nak tengok perut kita kembung heheh#firstbaby

41 Balas

saya masa mengandung 7 bulan baru nampak baby bump. maknya gemuk kot tu nampak biasa ja walaupun dah sarat 😅. macam takda beza. kalau orang slim mungkin mudah nampak sebab biasa perut kecik ja. biasa la 1st baby ni teruja kan nak tengok perubahan diri. saya hari tu pun sama. asyik tengok diri depan cermin. cemana perut ni bila baby makin besar. lagi teruja bila dia bergerak. sabar ya nanti awak akan lalui juga

mcm saya masa 1st time mom masok 7@8m baru nampak perut. baru org tau pregnant. utk 2nd baby masa 5@6m dh nampak sarat org igt dh nak bersalin. huhu. jadi mcm prefer xnmpk xpe lg😅😅. pastu seronok masa 1st time baju size s semua sy boleh pakai walaupon dh sarat. utk 2nd baby baju sedia ada xmuat. nk boh button baju pon xlepas😂

11mo ago

hee. xpe, yg paling utama kita tahu condition baby kita mcm mana. dn baby membesar ikot week sepatotnya❤️🌻.

sy takde la kurus sgt. takde la chubby sgt. tpi 2 bulan dh nmpk muncit tu. sy sorg jelah nmpk. org lain tak nmpk lgi. skrg dh 4 bulan. pastu org ckp kecik perut. bila nk nmpk perut. 🙄🙄 nma pun aurat. takkan nk pkai bju ketat2 tunjuk kt org

11mo ago

kan sis. 🤣 sibuk je komen perut orang.. kite komen perut dia nanti kata kurang ajar pulak

Hi awk. macam saya, first child 3 bulan nampak dah. yg second baby nak masuk 2 bulan nampak dah. tapi don’t worry dan ignore ya kalau org kata your baby bump kecil or besar ke apa. kecik ke besar, yang penting baby and mommy sihat okay! Jangan stress2 dengan mulut org tau. 💕

Skrg sy tengah pregnant 32w,bulan depan dah nak meletop. Ramai yg tegur baru pregnant ke,sebab perut nampak mcm baru 5 bulan. Kalau pakai baju besar,lagi tak nampak mcm pregnant. Cousin saya pregnant 2 3 bulan pun dah nampak sis😂. InShaAllah nanti nampak laa baby bump

First baby sebelum pregnant 58kg . Dalam 4bulan dah nampak baby bump . Second baby sebelum pregnant 49kg , dekat 7 bulan baru nampak baby bump . Berat badan mempengaruhi baby bump 😅 . Tak kisah lah cepat ke lambat nampak baby bump yg penting baby sihat

Sy masa 1st pregnancy 4 5 bulan baru nampak bump. 2nd pregnancy ni baru 2 bulan tapi ramai tegur dah nampak baby bump. Sy pun rasa 2nd pregnancy ni cepat nampak bump sebab seluar2 jeans semua tak boleh kancing dan tshirt2 size s pakai dah sendat sangat 😂

Depends jenis badan awak. Kalau kurus senang lah nampak. Kalau chubby ke gemuk lambat nampak. Mcm sy, dekat due pun org still x percaya sy pregnant sebab tak nampak sgt. Lagi2 first mom. So sabar k, akan tiba saat itu.

11mo ago

Sama lah saya. Saya masa nak besalin tu org tak pecaya saya mengandung🤣

saya first mom. 4bulan nampak perut. tu pun family/kawan/suami yg tegur saya dh nampak perut. saya pun confuse sbb saya mmg buncit pun sebelum kawen. cuma saya tinggi je. tp lepas makan mmg obvious 😂

sy 2nd mgndung ni 6 bulan pn bru npk perut skit² je katanya.org siap ckp keciknya xnmpk perut..tpi sy rasa mcm dh beso sbb dh xnmpk bawah😁.nmpk perut je.xpelah jnji bby sihat je semuanya