Hai mommy smua .

Saya nak tnya boleh tak saya makan durian seulas atau dua , sy teringin ? dgn pulut gn santan , tkboleh tahan , sy bru 4bulan . How gais ada pendapat takk? Sebab ibu sy ckp tak boleh makan langsung , tapi mak mertua ckp boleh makan je sikit , sy keliruuu gais mana satu

28 Balas

Tengok atas bdan sis. Try mkn seulas dulu. Sy pon mak, husband mana bg mkn. Sy try mkn seulas, tgk xde pape. Berulas-ulas sy bedal. Tp lepas tu kena minum air banyak2 la ye😅

Saya tawakal je sis. Asalkan tiada masalah kesihatan seperti gdm boleh makan 2-3 ulas utk hilangkan rasa teringin tu.. Tapi berhati-hati, jgn mkn berlebihan.

lain org lain tindak blas sis..ada yg ok ada yg x ok..apa pn klu sis tringin sgt blh try mkn seulas dua dlu..skadar ambik rsa..then jgn lupa minum air bnyk2

Ini pendapat saya . Jgn salah anggap ye . Jgn makan durian sis . Sebab baru 4bulan . Durian terlalu panas walau pun makan sedikit .

Kalau badan tahan apa salahnya sis. Tapi sy mmg x boleh. Pernah makan masa kandungan 16w terus bleeding. Makan 3 4 ulas sahaja

5y ago

Ok ja. X gugur pun. Hehe. Tapi sampai skrg tak sentuh durian langsung

boleh makan seulas 2.. jangan lebih2 panas.. takut badan x tahan. tapi xpayah pulut santan tu sume.. boleh bisa badan

Boleh makan tpi jgn mkn sebiji sudah la.. sy makan mau 5 ulas sekali makan..😅 Insyaallah xde pape..

Sy baru mkn durian tadi,sy bru 10 week,sy mkn 2 ulas shj,alhamdulillah ok,yg pnting jgn mkn byk

Sy makan 7 ulas. Pregnant now 4 bulan. Tadi jumpa doc,cek semua ok. Alhamdulillah ok semua :)

Boleh, bln puasa musim durian, 4 hari berturut sy jamah durian. Alhamdulillah baik2 shj.