Bd sekali ada peluang hamil ke

Saya nak tanye kalau kite bd sekali je ada tak peluang tuk hamil.. suami saya tak Ada terpaksa kene balik kampung ada hal..

16 Balas

Tngk rezeki awk jg, klu awk dan suami bd waktu mmg awk subur tu chance dia mmg ada.. Tp ikutkn pngalaman sy sendiri, mmg susah nak berjaya jika bd ikut masa2 tertentu je mksud sy sekali dua je bd waktu suami blik kg je. Spnjg ttc 3th ni sy ldr dgn suami dan mmg hnya dpt bersama smasa suami balik kg je. So tak kira la waktu subur or tak kmi akan brsama untuk mencuba nasib. Spnjg 3th buat bgni xprnh satu pn jdi. Mgkn satu sbb sy ni period tak teratur sbb tu jg susah nak lekat sbb susah nak track bila masa subur sy. Tahun lalu dpt rezeki tnggal bersama husb, bru sebulan tinggal sma2 husb tak sangka positif.. Skg kandungan dah 7bln.. Haa sorry la pnjg lebar plk jwpn 😅 semoga dipermudahkn urusan awk ye.

1y ago

Inshaallah..

guna app tracker waktu subur...sehari selepas waktu subur, medium chance pregnant. skli tuh je buat, jadi ekh terus....yg pnting kita kenal tanda2 kesuburan diri...jangan terlalu pksa untuk dpt kn anak...minda kena more rileks....pastu rajin senam....supaya aliran darah dlm badan berjalan dgn lancar...☺️

kalau allah kata tu rezeki kita utk dikurniakan zuriat tiada yg mustahil awak☺️. masa try nak dpt 2nd baby sy cuma guna app tracker subur je. dan bd masa betul2 high change nak pregnant. sy bd sekali tu sahaja. sbb sy dn husband pjj. alhamdulillah now 2nd baby dh 2month++

benda ni atas rezeki sebenarnya. bila dah sampai masa inshaAllah. 😊 sy bd 2 hr sblm ovulasi alhamdulillah ada rezeki lekat. walhal sblm2 tu bd sehari sblm subur n semasa subur, tp x lekat jugak. Allah x izinkan lg waktu tu.

Ada peluang insyaAllah. Bergantung pada masa subur jugak la. Macam saya, bd sekali je sebulan tau2 pregnant. Sekarang baby dah umur 6 bulan. Yg penting kena tau bila waktu subur tu

1y ago

Ok inshaallah.. amiin

InsyaAllah boleh sis. sy perasan salah satu waktu plg dekat subur selain check opk adalah suhu badan naik. badan rasa panas gitu..semoga ada rezeki sis ❤️

ikut rzeki jugak...sya lepas gugur....pantang 3bulan dgn suami..dua² mkn asid folic...awal bulan 3 bd....awal bulan 4..dah ada isi...lepas tu kami pjj...

Ada. In sha Allah. Tp pastikan betul2 waktu subur. Kenal pasti waktu subur n lakukan posisi terbaik yang di sarankan doc.

kalau kena waktu subur. ade rezeki tu. sy skli sbln.n mmg tgok wktu subur brdsrkn kputihn. alhamdulillah rezeki pregnt

1y ago

Alhamdullillah doakan semoga saya dikurniakan zuriat inshaallah amiin..

boleh. saya pun cmtu dulu sbb pjj dgn suami.. suami balik Just sebulan sekali je tu pun 3 hari je...