Boleh pregnant tak walaupun bd sebelum opk peak ?

Hii, sy nak tanya ada chance tak untuk sy pregnant kalau sy bersama sebelum dapat opk peak ? Saya dan suami pjj . Sebulan sekali je balik 😅 Saya bd dari 7hb sampai 9hb , opk peak 14hb . Saya first time guna opk, so baru tau waktu subur . Saya period regular

5 Balas

boleh sis..mcm saya..saya dan suami jarang besama..2 bln sekali dua je sebab suami kerja jauh..2 bln sekali je balik..saya bersama suami 1 minggau sebelom hari ovulasi..dan sekarang dah pregnant 8 minggau dah...🥰🥰

4w ago

Wahhh, tahniahh sis . Mogaa ada rezeki untuk sy jugak bulan nii 🤗☺️

9hb tu 5 hari sebelum peak kan? maksudnya lebih kurang 6 hari sebelum ovulasi. kalau sperm betul2 sihat, environment dalam rahim pun sesuai untuk sperm hidup lama, ada je chance tu.

4w ago

Haah sis, betul . 5 hari sebelum peak .. Baikk, terimakasih sis. info baru ni. Sy baru tauu 😄😁

bdn masg2.. tp klu dr pngalaman sye, sye pun period regular.. penah ttc gne opk dlm 3-4bln mcmtu.. sye kne bersama btol2 opk positive bru preggy.. klu 2-3 hri sblum, x bjaya..

4w ago

Ohhh yekee, hehe thankyou sis. Sebelum ni main tibai jee bd bila bila 😂 hehehe

saja kongsi awk,rezeki sy bd masa ni pun sebelum peak n selepas peak.mana tau menjadi utk awk juga😊

4w ago

ya opk sy start positif semula pd dpo9. sy dpo2 dah start simptom cirit birit seminggu tu xbd.alhamdulillah rezeki lekat rupanya

tbh klu 3days bfore peak, ada chance walaupun sperm tahan 7days dlm uterus.

4w ago

ohhh. Sy baru tau. Sebab first time pakai opk tu memg 14hb terus peak . 14, 15, 16 hb tu sy positif opk. Tiga tiga line T lagi pekat dari line C . Tapi apps premom cakap 14hb tu peak .