keperluan baby

Saya nak tanya...week ke berapa ya dah boleh start beli barang baby ? Maap bertanya..anak first..harap ibu ibu semua dapat memberi nasihat ..terima kasih

23 Balas

Sy start beli masa pregnant 5 mths. Pd sy better beli sikit2 at least nt x kelam kabut n xde la Masa sarat baru nk shopping n duit pun bnyk mengalir tetiba. Beli sikit2 awal2 bole je just jgn exposed dkt org ramai, sbb org selalu kata x eloj beli awal ni. Bla bla bla. Hehehe

5y ago

Sy bnyk tgok info dkt fb or bole jugak Google keperluan ibu n baby. 😊

Terima kasih semua atas nasihat nya..insyaallah Semoga Allah permudahkan urusan ibu semua..boleh saya dapatkan list set berpantang tu tak ..kalau tak keberatan

Sy beli awal sikit2.. sekarang dh 31 weeks lengkap dah 😊.. klau lambat besar kos nk beli sekali jalan n lg 1 penat x larat le nk mncari..

Saya beli awal. Beli sikit2.. Minggu ke 28 pun nurse dah tanya beli lagi tak barang baby, takut nanti tunggu lama2 penat nak berjalan..

Saya 20 weeks dh start beli, alhamdullilah dlm 28/29 weeks dh complete. Nasib saya beli awal sbb msuk 8bulan kaki saya dh bengkak teruk

Kalau boleh beli brg sebelum sarat. 6-7 bulan tu da sesuai. Sbb kkdg boleh jd beranak awl, jd brg bby n persediaan labour room dah ade

Sye bru 15w da beli skit2 brg pantang. Sbb brg pantang ni mahal 😂 beki skali gus terasa kopak duit haha. Nnt2 bru beli brg baby

5y ago

bole bagi list barang pantang sis..

sy 6 bln baru beli baju je.. tu pn prelove.. 22 pasang dpt laa rm53 skli pos.. bajet lom ada g nk membeli.. ank 1st

Terpulang dr sis.. Tp bli awal lg bgus sktar 6/7bln😊.. Tkut plak nti bli brang lmbt2 tk larat plak nak jlan..

Sy sarankan beli masa 5-6 bulan.. masuk 7 bulan ke ats okey tp agak sedikit penat nak berjalan pusing kedai.