Barang Keperluan

Maap saya nak bertanya...barang baby apa yaa yang perlu dibeli dahulu.. ? Baby first mohon pendapat dan nasihat ibu ibu semua ...terima kasih ..

1 Balas

For me, mostt important thing, persediaan mnyusu. Sbb anak lahir terus lapar nak susu. Jdi kalau nk bg susu bdn, booking org utk urut breast sblm trikh jangka bersalin atau sehari selepas bersalin. (join group hapoy breastfeeding malaysia kt fb) Kedua, keperluan baby, bedung, stoking, pacifier kalau perlu.. Pampers, towel, sabun jgn dulu sampai anak umur 3 bln sbb baby ni kulit sensitif n x berpeluh pun. Mndi air je. Ni sabun. Malaysia panas. Jd jgn pakaikn baju kain tebal sbb kitw akan bedung baby, beli yg kain nipis atau lobang2. Botol susu x digalakkn utk newborn sbb risau baby jadi nipple confius