Barang Baby

Ibu ibu start beli barang baby week berapa? Awal sangat ke kalau nk start beli skrg? Week 21#ingintahu #firstbaby

39 Balas

Dh blh beli skg dh brg baby dan juga brg utk ibu berpantang 🥰 Sy lps tau pregnant terus buat list brg. Then lps tau gender by 18-19w sy dh beli brg 🥰 Anak dh 3, pun sy still pakai cara yg sama Alhamdulillah hehe. By 25w brg utk labor room sy dh siapkan. By 29-30 brg utk baby dan berpantang sy semua dh lengkap siap cuci lipat Alhamdulillah Sy ada sejarah bersalin pramatang anak sulung dlu, tp syukur jg sy ikut nesting instinct sy waktu tu, dlm 30w siap lengkap, rupanya saya tiba2 bersalin 33w. Cuma bezanya sy x tau lagi wujud pakaian dan diaper preemie waktu tu 😂

dh boleh beli awak.. beli sikit2 xterasa sgt☺️.. mcm2 awak nk kena beli.. almari baju baby, trolley nk letak brg2 baby, tempat mandi baby, myk2 baby, pampers, wet tissue, cotton bud, cotton yg jenis bulat2 tu, alatan nk kerat kuku baby, tempat sedut hingus baby, tuam baby, tab mandi baby, baby cot if awak perlukan, baju beli sikit2 dlu xpe..barut, napkin, towel, stokin, mitten, ampaian baju baby dn etc

hmm masa anak first kan barang2 semua sedekah dekat anak org.. tinggal baju yg nk djadikan kenangan je.. dah sama2 stuju dgn husb lg 5 tahun.. skrg hamek kauu anak masuk 3 tahun dah nk dpt yg kedua.. brg2 kena shopping balik ler.. hmmm... beli skit2 sis setiap bulan beli.. klau beli smua pon boleh tp sy jamin esok nk beranak tu mesti ada lg nk dibeli tu 😂

boleh dah beli sis, saya pun start membeli around week mcm sis. skrg dah 3rd tri, nak jalan lama pun dah mengah, taklarat😁🥴 alhamdulillah brg pun 90% dah siap, tunggu nnt nak basuh & mengemas jaa last part. beli sikit2 dari skrg takpa, duit takde la rasa sangat keluarnya dari beli sekali gus, terok sikit. hehehe 🥰

Beli ikut kemampuan sis. Sy beli set dari butik online.. semua all in one dlm set tu. Xpyh pening² kepala dah. Tambah pampers ngan wet tissue je. Brg² sy bersalin pon beli sikit² masa awal preggy. Ni dah masuk third trimester.. xlarat nak bw badan nak berjalan pon

Saya dah start membeli sikit2 walaupun baru 21 minggu. Sbb bnyak lgi fasa membeli yg nak kena rancang - baju baby - brg utk exclusive breastfeed - katil baby, car seat etc Last skali baru keperluan nak bersalin Beli sikit2 tak terasa sgt

msa prgnant ank pertama. start tau prgnant sy dah bli sampai xsedar terbeli banyak. skrng prgnant ke 2. sy cuma perlu bli wet tisu n pempers ja. klau ank pertama xrugi bli brg baby bnyk2. nanti adik2 dia boleh pkai.

boleh dah start beli sikit wak,msuk 3rd trimester nak2 dekat due,tk larat dah tu,prepare awl lbih baik,misi pun akn tnya dah buat persediaan,msa kdungan sya 28weeks,smoga dprmudahkan ibu2 smua💌

dah boleh dah 21 week.sy dri awal kehamilan dah beli😆tak terasa juga.smpai skg blm hbis beli blm lengkap.kalau nk beli lewat dri skg.susah la sbb kena beli semua trus nanti.😁😁

Saya start beli usia kandungan 6 bulan, beli sikit sikit berperingkat, completekan list beg hospital get ready nak masuk 7 bulan nanti, yang lain2 beli ikut priority dulu