check up

Saya nak tanya...saya selalu check up di klinik di Johor ..ini saya balik kampung..boleh ke check up dekat klinik KK di kampung ??

14 Balas

Boleh je sis... Xda masalah.. Cuma kena bg tau nurse yg handle kita tu.. Nt dya tulis dlm buku pink tu... Sy ms hamil ari tu kn buat bsp.. Pulak tu last puasa.. Sy blik jb.. Biasa bsp kat segamat..dh tu nk raya kn.. Time sy otw blik jb sy singgah kk simpang renggam buat bsp..boleh je.. Sbb nurse yg handle sy ckp boleh.. Itu xda surat apa2 main redah je.. Sampai je nurse situ kata boleh xda masalah.. Cuma nk je kena ckp awal2 gan nurse yg handle kita..

Boleh, tapi kena inform kat nurse tempat awak selalu berklinik tu, dia akan call/inform/pass over p nurse kat kkia kampung awak untuk bklinik sementara/tumpang di sana. Tu yg nurse klinik kat tempat sy buat bila sy nak cuti panjang balik kampung 😄

kena inform nurse awak dulu. nanti dia tulis dlm buku pink tu. before check up kat kk lain tu kena call inform dorg dulu. Sy slalu tumpang klinik sbb sy pjj dgn suami. So far baik je layanan klinik tumpang tu. Asalkan kita pergi on time.

Boleh jee, mcm sy sllu mcm tu .. Sy bgthu ke misi tmpt sy skrg ni yg sy nk checkup di kg.. Misi sy xkesah pun tp die akan cl dlu klinik yg kite nk tumpang checkup tu ,ckp yg pt die nk tumpang.. Okeyy je..

Nnt bgtau kat nurse masa register nak check up. Bgtau saya ni "klinik tumpang". Nnt dorg akan layan sama mcm biasa. Ubat apa semua pun dpt. Sy slalu klinik tumpang mcm ni klu blk kpg.

Boleh sis. Inform dulu kat klinik yg sis selalu check up ,nnti nurse rekod. Lepas tue, tempat sis nk buat check up tue, sis ckp nk menumpang check up. Bw buku pink taw 😉

Boleh jer tp inform kt kk tmpt biasa mommy check up gtau nk blk kg..nk tumpang check up kt kk kg mommy...sbb sy pn cmtu jgk dlu blk kg hubby tumpang check up kt kk sana...

Boleh jee tp mula2 kne inform dkt klinik yg sis checkup tu dlu..nnti pihak klinik inform ke klinik kk dkt kmpg sis

Call kk yg tpt awak biasa cek up. Then dia akan bagi surat atau call ke kk kat kpg awak.

Boleh. Cuma kena call dulu kk di kg inform. Dan inform kk di johor jgk