Check up kehamilan

Assalamualaikum hai, saya nak tanya. Dua hari sebelum raya saya perlu check up 28 minggu tapi saya dah balik kampung. Boleh ke kalau saya check up di klinik swasta instead of kerajaan? Hanya utk 28 minggu sahaja? Mohon bantuan dan pencerahan ya. Terima kasih. #firstmom #ingintahu

1 Balas

wslm, cuba call /whatsapp nurse untuk prtanyaan kalau ade nmbor. atau boleh je tukar tarikh lain, sbb biass diorg akan suruh pergi kk kmpung yg sis balik tu je dlu. tp skrg xpsti plak cmne.

3mo ago

Saya dah call kk kampung nak dekat 100 kali tapi tak angkat 🥲 dari pagi cuba call. Sebab agak lewat nak tukar tarikh. Seminggu saya tunda check up 😅