Saya baru pregnant setelah 3 tahun

Hi, saya nak tanya. Kalau klinik swasta, dekat situ pun boleh buka buku ke? Soalan lg, first day last period sy adalah 17/8/2021 Tapi saya pergi scan on 2/10/2021 doktor cakap x nampak lg. Pergi lg sekali 10/10/2021, dah nampak kecik lg. Sepatutnya jika ikut tarikh first day last period tu, 10/10/2021 tu saya dah 7w5d, tp doktor buat ultrasound tu cakap size kecik baru 4w5d. So kalau nk buka buku dekat KK, saya kena mention tarikh first day last period atau mention expectation date of birth yg doktor klinik swasta berikan? Sorry memang curious

1 Balas

Hi mommy. Swasta boleh buka buku as long semua procedure ada buat. Tapi ikut puan nak bersalin nanti dimana. Kalau kerajaan better buat di kk. Since baru anak first tak tahu lagi apa procedure check up kan. Sebab hosp kerajaan macam tempat saya akan bising kalau tak lengkap any procedure. Mommy boleh tanya pada nurse tarikh mana satu yang dia nak tahu. So nanti dia akan kira due bersalin.