Buka buku pink,scan lambat 9 hari

Semalam buka buku pink, ikutkan dr last period smlm 12 minggu 6 hari tp scan baby 11 minggu 3 hari, jd doktor cakap kalau ada turun darah trus ke hospital.. ayat tu sbijik dgn ayat doktor tahun 2021, xlama lepastu gugur.. scan denyutan ok,. Saiz je kecik.. tp ayat doktor buat rsau.. dr smalam smpai hari ini asyik terpikir je.. trasa cam jahatnya doktor bg knyataan cmtu.. memang la niat dia utk bjaga.. tp pngalaman sblm ni tkut x jd lg.. sblm ni 10 minggu scan kosong 2/3 hari lepastu turun darah n isi2..

8 Balas

jgn overthinking sgt sis. sy pn dah brpa kali check up dgn nurse sentiasa pesan kalo ada keluar apa² dr bwh tu cpt² pegi hosp. sy pn ada pengalaman misscariage masa 8wks hjg tahun 2021 mmg masa tu keluar drh, sempat g hosp cek juga tgk janin masih ada & suruh balik rumah. seharian ok tp mlm dah start contraction, subuh keluar seketul. sy ambl apa yg nurse ckp tu sbg peringatan spy sy pn kena lbh hati² lps ni. psl kiraan sbnr baby tu xpyh risau sgt juga yg penting tiap kali scan baby masih ada & terus mbesar. insyaallah amin

Inshaa Allah takde apa2 sis. Saya pun masa scan patutnya ikut tarikh period 9w2d. tapi masa scan size 8w je. bila buka buku pun time scan tak sama dgn tarikh period. saya tanya doc baby camne ok ke size dia? doc ckp awal2 ni mmg kadang2 size lari sikit dgn tarikh. janji jantung dia cantik. btw saya pun sblm ni kantung kosong juga masa bulan 3 haritu gugur. jangan pikir2 sgt yaa. nanti stress kesian baby dlm perut ikut stress juga. pikir yang baik2 tau 😘

Sy pun sma klu ikutkn last period kndgn dah msuk 12wks tpi bila scan dr ckp baby masi kcil bila tgk kndgn bru msuk 11wks. Dr srh dtg kli kedua utk scan, bila dtg kli kedua Dr lain yg scan kndgn btul2 ikut tarikh last period😅smpai Dr yg kedua tu pun bgung dgn Dr yg first scan

saya pun mcm tu masa 8 weeks dengan 10 weeks, scan dapat 7 weeks dengan 9 weeks. tapi doc ckp takde apa pun normal beza seminggu plus minus. pastu latest ni scan 14 weeks dah dpt 14 weeks. insyaallah semua okay utk awak. just makan je banyak makanan berkhasiat ea :)

Akak jangan risau . Saya pun ikut scan dapat due date . sbb kandungan harini 15 weeks kalau ikut tarikh period saya 17 weeks kita fikir yg baik baik dan doa yg baik baik .

Positif je sis. saya beza saiz baby dgn tarikh period lebih kurang 2 minggu. tapi alhamdulillah, sekarang dah 14 week, baby pun okay. inshaa Allah

insha allah takda apa sis . janji tak gap lebih 2minggu . jangan stress2 ..

Doktor pun 1 ek nk bagi org stress. Doktor kt mana sis? Kk ke?