Mentaliti orang dulu²

Saya nak tanya..betul ke ibu mengandung yang malas buat kerja ni nanti dapat anak pun pemalas..sy down bila dengar orang ckp mcm tu..sy ni bulan pemalas..kadang rasa sakit pun still buat kerja jgk..tapi kalau dah tak tahan nak buat mcm mana..mentaliti orang dulu² mmg mcm tu ke..

8 Balas

klau sya abaikan je . lantak lah orng nk kata apa, saya akan bt yg saya mmpu je tk heran sngat klau ada orng ckap pemalas lah apalah sya bt suka hati saya je yg penting saya jaga keperluan suami dn anak walaupun tnggal kat rumah mentua sya tk bt krja bnyak pun suami pun ok je sbb tau isteri time mengandung je akan malas bila x mengandung rajin bt kerja so suami tk ambil kesah sngat klau sya tak bt kerja rumah... selalu pun suami tlg mandi cebok kn anak. mak mertua tngok je 😅

Ya.. mak sy sndri pun suka dok bebel benda2 mcm ni.. bg sy, apa yg sy mampu buat sy buat takat tu je la.. melayan mulut org ni kan, sampai mati masuk kubur pun xhbis² lg. So sy ambik pendekatan buat apa sy rasa blh je. Nak rehat ke, nak buat kerja ke. Setiap org ada tempo masing².. abaikan demi jaga emosi awk masa mengandung ni ok

buat xtau ja mulut dorg sis. dorg memang mcm tu. suka sangat banding2kan hidup dorg dgn genersi kita. klau ikut pengalaman sy. 80% petua@ ajaran durg semua kelaut. lebih banyk benda2 tahyul daripada fakta. kita ikut kita susah.

lantakkan aje.. bdn org lain2.. x boleh paksa diri.. kalau penat, just rest.. bukan mereka yg nk tanggung penat lelah & sakit kte.. yg penting husband jd best supporter..

Ye sy pun dengar & x suka mentality macamni.Bila org2 tua ckp camtu kat sy buat x dengar je. jgn layan sgt jgn ambik hati sgt ehhh.. payah nak ubah mentality org2 lama

malas nk heran mulut org ni 😅😅 https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

2y ago

tak boleh nak join 🥺

Tak lah... ibu hamil bukan malas, mereka perlu banyak berehat. Senam juga untuk bagi cergas dan cerdas.

lantak la..mitos je