MGTT

saya nak tanya, sy ada wat mgtt ...berpose result 4.8 lps tue minum air gula tunggu 2 jam , selama tunggu 2 jam saya ke mall beli brg kira byk berjalan dan waktu tue sy berpeluh2 , adakah aktiviti saya tue menyebabkan paras gula berkerja lebih dlm badan menukar gula menjadi tenaga, dan keputusan 4.5 lps minum air gula , rendah dr waktu berpose .....ada sesiap mcm sy bacaan rendah lps Mgtt minum air gula

2 Balas

Saya pun sama situasi dgn puan. Sebelum minum air gula, result 4.4 dh minum air gula slps 2 jam, result 3.8.. Doc kata gula okay , dia tanya sy samaada aktif ke dlm masa 2 jam tu.. Sy ckp la tak da, balik rumah then tido.. Tp doc kata itu normal, ada sesetgh org mcm tu..

Sy bpose 4.5 bgtu lps minum jd 7.6..itu pun lps jln2 kat supermarket bli2 brg..tapi heran sbb umur da 39thn pregnancy ke6..prubhn hormon dan tdk jaga pmknn