MGTT selepas 2 jam minum air gula

Result darah lepas 2 jam minum air gula 7.1 Belum GDM kan?

6 Balas

kalau dkt KK tak sampai sehari kalau sangkut GDM terus dia call, macam saya 11.4 🤣 GDM on diet control. Kalau awak tahu result and dorg takda tegur apa apa then okay je tu awak. apa apa kena tanya dgn clinic la sbb saya ada GDM kalau BSP reading dekat 6.8 pun dah kena bising 🤣

2y ago

X sangkut sis,tp xtau lah nnti kalau ada kali kedua ,sy masa minum gula tu,balik rumah hati bdebar,tp nes call pukul 2 ptg,bgtau sngkut gdm 7.8,esok dtg klinik buat bsp😅

sbb bacan org normal dgn org mengandung mmg lain2. xsama mcm org biasa. org biasa atas 6.5 br borderline. tp utk pregnant women bacaan 5.1 kebawah br normal. ats dr tu mmg detect gdm

2y ago

tp kalau ikut guidelines 7.8 selepas air gula baru gdm ? 5.1 tu sebelum ..

sangkut tu. sy lepas minum gula result 5.3 pun dah kira sangkut. sbb dia bwh 5.1 br ok. pdhal sy jenis yg diet kaw2 sebelum pregnant. tp enjoy jela. nk buat cmne. hahahah

2y ago

eh? 7.8 lebih baru kira sangkut lah...

Klau ikut guideline belum la.. tp terpulang pd kk tu..xpasti dh skrg ni mcm mna

2y ago

Ha?ni sblm minum gula atau slps?klu slepas,sis tak sangkut ni,

Sangkut gdm klu result 7.8 dan keatas..7.1 masih selamat heheh..

belum, atas 7.8 baru gdm..