Dari kl pergi terengganu

Saya nak tanya pendapat, 14/10-15/10 nanti family suami ajak ke terengganu (saya dari KL) dan saya time tu dah 35minggu 3 hari. Semalam dah consult doc and doc tak sarankan pergi sebab baby kepala dah dekat bawah and risau apa apa jadi. Tapi family suami macam kata takda apa apa pun dan suruh juga pergi… so anda semua rasa camna ya? Kalau fikirkan memang matang 37weeks tapi saya pun macam risau juga dalam perjalanan ada apa apa ke apa kan sebab jauh la anggaran 6 jam dalam kereta hmmmm #sisbuntu #firsttimemom #ingintahu

10 Balas

Kalau saya..saya tak pegi bia lah dorang nak ckp tak de pape nak jadi ke ape ke..tanya diri sis tu mampu tak nak duduk lama2 dalam kereta..then selalu nye time tu dah akan kerap kencing which is sis sendiri akan penat nak keluar masuk kereta..saya time 32week family ajak ke melaka pon saya dah sakit badan..padahal dari kl ke melaka je pon..saya suggest kn better ikot ckp dr..memang mostly kepala baby dah dekat bawah kalau dah 35 week tu..n kite kne banyak kn berjalan..tapi berjalan tu pon ikot kemampuan kita..sis berbincang lah dgn husb sebab yg sakit nye sis kalau ade ape2 jadi pon sis yg kne hadap bukan org lain..

saya hari tu terpksa pwrgi tpt jauh dgn memerlukan perjalanan 12 jam sbb ada urusan yang saya tak dpt elakkan..husband buat keputusan berhenti bermalam d hotel dahulu sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi hari keesokkan sebab risau n tak dpt lama sgt dlm perjalanan..saya pikir positif masa ni la saya nak enjoy berjalan,makan pa saya nak..so far saya happy n anak makin aktif🥰

Ikut sis ler kalau nak amik risiko thn pg la. Mcm saya pula even masa time trimester 2 haritu family suami smua pakar pg penang. Tp husband ckap kite tinggal kat shah alam je la duk rumah je lagipun saya pregnant katanya tak elok jlan jauh2 and penat. So kite dua laki bini duk kat kl je la hehe. Family suami je pg penang. Suami xnak amik risiko katanya

sy esok genap 36week. baru turun dari cameron. skrg kat perak. esok nak balik kl. sakit bahagian ari2 sbb byk sgt berjalan. tawakal habis. kalau sis jenis kuat, da biasa byk jalan, sis bole pegi. tp kalau setiap hari jalan sikit2 je, takpayah la.. risau badan terkejut and jd apa2 😣

Kalau saya ikut kata doktor. Suami awak macam mana? Nak pergi jugak ke? Kalau awak dan suami sepakat taknak pergi, suami yang kena mainkan peranan untuk bagi family. Macam ada mommy yang lain komen ke awak. Kalau nak pergi, bawa terus kelengkapan untuk hospital dan buku pink.

Better tak pyh pegi la sis, nnti jd mcm cousin saya. Dia ikut pegi mjlis bertandang dkt melaka ni je, nk jadikn cerita trberanak kt hspital melaka, kena ceaser pulak tu. Dh 1 hal pulak kena ceaser nk blk bangi dh 1 hal.

Ikut rasa badan. Kalau okay pergi je. Kalau sy sy pergi je tapi pit stop dekat kuantan ke Cherating ke. So tak penat sgt. Lagipun nnt dah beranak susah nak berjalan. Ni la masanya 😂

kalau sy tak pergi. bila kepala dah dekat bawah, bila2 masa je kita boleh rasa sakit nk beranak tu . better fikir diri sendiri standby nk beranak je..

klu nk pergi, bawa beg hsptl siap2, buku pink semua. bykkn buat pgerakan bhgian kaki spnjg pjalanan supaya xde blood clot or cramp bhgian bawah bdn

kalau sy...jgn kata 6jam..6 minit pon sy dh sesak dada..35w tu..ada potensi beranak awal tau..duduk lma2 pon x bgus..