Anak tak tidur malam 😢

Hi, saya nak tanya.. normal tak bayi 2bulan 9hari tak tidur selama beberapa jam straight? Saya hantar anak pada pengasuh, saya ambil anak lebih kurang pkul 6ptg.. dari pukul 6 smpai 2 atau 3 pagi baru anak saya tidur.. bila masuk buai untuk tidurkan dia akan menangis, bila keluarkan dari buai dia senyap dan akan ajak berborak, gelak gelak dan snyum..apa perlu saya buat? Oh ya, ini anak 1st..

1 Balas

Saya takda lg pengalaman jaga anak sendiri 😅 Saya pun baru (20 weeks / 2 days) pregnant. TAPI saya ada pengalaman jaga adik saya masa baby sbb mak saya lahirkan adik bongsu ketika umur saya 18 tahun 😬 Kebiasanya baby jadi mcm tu sbb sebelah pagi dia dah puas tidur. For sure bila mlm, dia aktif. Cara mak saya dulu, kalau baby mengantuk belah tengahari, dia still bg tidur tp limitkan. Maksudnya lewat2 pun takat pukul 04:00 ptg je lepas tue mak akan kacau & gerak2 bg bangun. SO bila mlm, paling lewat pukul 10.00 malam tidur. Sblm tidur tu mak pastikan pampers dh bersih & baby cukup kenyang. Tengah mlm mmg takda bangun dah SO baby tidur sampai esok pagi & bangun paling awal pun 07:00 pagi ☺️

3y ago

Oh yke, ramai yg cakap siang dia puas tidur, saya pun rasa benda yg sama.. dah bagitahu pengasuh limitkan waktu tidur dia, tengok laa harini mcm mana.. terima kasih kongsi pengalaman 😊