Berjaga malam

Macam mana nak kurangkan baby 2 bulan dari berjaga malam? Siang hantar pengasuh elok je dia tidur. Tapi bila malam dalam pukul 10 ke atas memang susah nak tidur sampai pukul 7@8pagi baru dia akan tidur. Guna buai pun tak lena jugak

1 Balas

pkul 4 ptg kejut dia bangun main. jgn bagi tido lebih dri pkul 4. kena bykkn main dgn dia masa siang. tapi bila anta pengasuh mmg pengasuh bgi tdo la, sng die nk jaga n buat kerja lain. bila siang dia dh terlebih tdo so mlm die x ngantuk. and tdo mlm tutup lampu. jgn biar terang. bukak lampu malap2 je kalau nk tukar pampers dgn bagi susu.

1y ago

betul tu,Sy pn ajar bby Sy mcm tu,bila mlm mesti gelap n kne tido..klau dia nmpk terang tu yg buat dia x nk tido