Tips tambah kan berat badan anak

Saya nak tanya mommy2 semua. Anak saya 6bulan 10hari. Masa check up 6 bulan timbang berat hanya naik 200g, 6.80kg. Checkup 5 bulan pun berat hanya naik 100g dari sebelum ni. Anak saya ni fully bf. Now dah start makan puree dan bubur. Bab makan dia tak tolak. Boleh makan je. Cuma saya nak tanya mommy2 if tahu macam mana saya nak tambahkan berat badan anak sy. ☺️

1 Balas

Hi mommy, dalam puri baby ada tambah minyak tak?

5y ago

Puree baby biasa saya campur dengan fm. Bila dia start 7m, puree buah tu sy campur sekali dengan plain yogurt n cream cheese.