TAMBAH BERAT BADAN

Salam ibu2 ada sesiapa boleh bagi tips cara Naik kan berat Badan. Sy alahan teruk tak boleh makan manis2, tak boleh makan nasi putih. Skrg makan kebab & burger je. Setiap kali check up, berat Makin turun. Tak Nak jumpa pakar. Check up tiroid pun dh memenatkan 😒

3 Balas

masa buka buku weeks 9, berat 73, tggi 160. lepastu check mggu ke 14, naik 1kg. lani mggu ke 18 turun balik 73. misi risau. terus refer doc. tp doc cakap takde pape sbb alahan dengan nasi. boleh je makan benda lain. tp sy banyak makan protein dengan sayur dan buah. susu pun segelas je shari sy minum.

Sy 3-4 bulan 71kg,4-6bln 7.5kg sampai la nk masuk 9bln 72kg..baru naik..scan,cek darah ok je takde masalah,,jumpa doktor pakar permakan pun doktor gelak sebab Sy MKN mcm biasa,dia ckp sptutnya naik je..ni tggu masa bersalin je..

Sbb awk ada alahan, so mmg susah naik berat badan