Baby Asek Muntah

Saya nak tanya, kenapa baby saya selalu muntah selepas menyusu? Kadang tu sampai keluar drpd hidung. Kesian saya tengok. Ada mommy2 kat sini boleh bagi pandangan?

2 Balas

Baby sendawa x lepas minum.. Sebab kalau muntah dia akan muntah kerap dlm 30 minit sekali akan keluar baru dikira muntah. Kalau lepas minum baby terus dibaringkan n baby gerak mmg akan keluar susu tu. Jeluak tu. Atleast lepas minum sendawakan baby sebelun baring dlm 10minit..kalau xsendawa bagi dia baring senget

5y ago

Ok sama2. Sebab anak saya pon macam tu. Lepas minum sekurang2nya 10 minit kena pegang dia. Tu pon kadang2 muntah jugak. Last saya bagi ngiring ja tido lepas minum. Nurse pon suruh buat macam tu, so nanti susu tu xkeluar ikut hidung

cba bawa jmpa doktor sis. jngn pksa baby.. umur berapa bulan? dan nyusu apa? formula atau susu badan?

5y ago

Baik. Thanks ya ❤️