Kembung perut

Hi, nak tanya .. kenapa tiap Kali baby menyusu lepas Tu da puas susu dia muntah balik? Da bagi sedawa da .. tpi mesti muntah jugak .. pastu perut dia asek kembung je .. baby umur 17 Hari menyusu badan sepenuh nye.. sy makan Masih berpantang .. makan pun on-time .. kenapa ya mcm Tu? Tq sudi jawab 🥺🌹#ingintahu #pleasehelp

1 Balas

normal sbb usus bayi belum dpt berfungsi mcm org dewasa. kerap sapu minyak baby di perut,belakang,tapak kaki dan ubun² baby. mcm baby sy pun mcm tu. umur dia dah 4 bulan baru kurang kembung perutnya