bersalin gov husb boleh masuk ke?

saya nak tanya. hospital gov sekarang , husband boleh masuk ke time kita bersalin ? plan nak bersalin hospital manjung nnti .

15 Balas

hosp gov.. x pasti hosp kat sana.. klu boleh masuk pun, yang bersalin normal dan husband kena buat swab test covid. czer/vaccum, husband x boleh masuk labour room. mcm saya bersalin kat hosp serdang. bukaan 4cm, dorang da tolak ke labour room. husband boleh masuk.. temankan sambil saya layan sakit contraction 😅 dan bersalin normal.

8mo ago

wakib swab test

Saya hspital abd halim sg petani, bru bersalin jun 2023, hsbd tak boleh teman, phone pun tak boleh bwa msuk. Dah la 12 jam dalam labour room, tahan je la sakitnya. Last2 czer2 tu pun depa call hsbnd srh naik bilik OT, pdhal hsbnd ad ja kt dpn tu🤣. Sabor ja la

untuk pengalaman saya bersalin di hospital manjung.. husband memang tak dibenarkan masuk sama sekali.. even sebelum pkp di labor room husband boleh teman.. dan masa Mac 2023 sy bersalin... memang husband lansung tak dibenarkan masuk 🥲

8mo ago

ohyekee ? mmg awal2 nurse cakap husband tak boleh teman ye?

tengok hosp gov juga.. kat hosp melaka husband kena ambil kursus peneman awal before bersalin.. kalau tak ada kursus tak boleh masuk teman isteri bersalin.. akhirnya saya berjuang berseorangan dalam labour room 😢

depend pada hospital sis. ada yg masih tak boleh masok. ada yg boleh. nak masok husband kena buat covid test. macam sy hospital seberang jaya. saya bersalin jan 23 husband xboleh masok. sy bersalin mlm.

sepanjang pengalaman sy bersalin hospital manjung so far mmg x boleh masuk tp kalau teman kejap sblum bersalin boleh lg tu pun kalau x ramai.. n nurse bidan doktor dlm labour room semua baik

Mcm saya bln 7 hritu bersalin di hospital pilah, suami mmg dh boleh msuk lr, dan masa tu mmg baru je dikuatkuasa husband xperlu buat covid test lg dah klu nk msuk lr teman wife bersalin.

7mo ago

Pn. Hosp pilah okay tak ? Dr dan nurse, rancang nak bersalin sana

Nnti sis masuk lr, sis tya dorg trus.. kdg2 klu time tu lr xramai dorg bg je masuk.. klu ramai dorg xbg.. terus tya masa nk bersalin tu senang

Kalau HRPB boleh masuk bila isteri dah bukaan 8cm kalau tak silap. Nurse akan panggil suami. Tp kalau cser rasanya tak boleh.

klau jraz czer xdan 2tahun agak2 kena czer lgi ke...ank umr 10bln sya ngandung lgi...skarang da 4bln

8mo ago

depends on pakar yg tengok awak nanti. risikonya lebih tinggi untuk rahim koyak, jadi tengok atas luka dalam awak dah pulih cantik atau tak, dan tengok atas pakar tu & awak sendiri, berani nak ambil risiko atau tak.