Bersalin di Hosp Gov

Hi semua disebabkan saya #firstmom jadinya mmg xde pengalaman. Cerita dia mcm ni, baru ni jumpa kwn husband di kedai. Lepastu kwn husband tnya dkt husb, dh plan ke nk bersalin kt mana. Husband ckp belum lagi. Mmg ada plan tapi belum confirm betul². Kwn husband ckp "tak lama lagi dh tu, kena plan awal sebabnya skrg urusan hospital susah sikit". Maksudnya mcm ni, contoh saya menetap di KL, lepas tu klu nk balik bersalin di Perlis at least kena 4x check up di kawasan sana. Lepas tu husband tnya kawan "even time tu dh terberanak pun ke". Kwn husb cakap "ya". Betul ke mommies²? Saya xde pengalaman. Saya ingtkan yg kwn husband maksudkan private hospital sahaja. Rupanya gov juga, sebabnya plan nk bersalin di gov je guna GL husband

1 Balas

Usually bila checkup 36w misi akn tanya kita nk bsalin dekat mana. If nk bsalin dkt kg, nanti misi akn tanya kk apa yg tdekat dgn kwsn kg. Untuk mereka inform yg awk akn tumpang checkup sblm bsalin (36w keatas checkup tiap2 minggu smpai due bsalin) . Bila ada rekod disana, hsptl pun mudah nk trace, xde la mereka nk cari rekod smpai nun di KL.