Detailsscan

Saya nak tanya , details scan ni doc akn tunjuk muka bby skli ke ? Atau kalau nk tgk muka bby kne buat 3d/4d/5d ke ??? Maaf , ini anak first kurang tahu . #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom

13 Balas

Awak boleh booking dgn Sonobee Ultrasound boleh search dkt FB . Rabu lps saya baru je buat Details scan + 5D harga RM 118 utk weekdays kalau weekend RM 138 .. Awak try booking boleh pilih area mana yg berdekatan dgn awak . Make sure booking dulu utk dptkan harga mcm tu kalau walk in harga lain .. Buat details scan dlm sejam mcm tu nanty dia akan send semua gambar2 & video by WhatsApp 2 - 3 hari bekerja after kita buat details scan tu 😊 Klu ambil package mcm sy ambil ni dpt skali gambar 5D dgn video baby gerak2 5D so dptlah tgk muka baby 😊

12mo ago

Kalau dekat Sonobee package utk details scan + 5d boleh buat antara 18week - 29week

detail scan tu 2d sahaja. tak nampak muka baby. nampak side sisi muka tu jelah. kalau nak tgk muka baby kena buat 3d/4d/5d. tapi better bayar utk tgk muka baby masa baby dah besar sikit. sebab masa dia kecik x comel sbb dia kurus. nampak scary pon ada haha. bila dah masuk 8/9 bulan baby dah start kumpul lemak. baru lah comel. tapi apa pun, x penting 3d/4d/5d ni. tgk masa baby dah keluar pon ok :)

saya mase scan 5D kat sonobee area berdekatan di tempat saya tu,. ari biasa kena rm68 jer . sekali dgn 1 gmba dia bagi , pastu dia ade wsap send vdeo dan gmba baby . . klu ari weeked tak tau la berapa. sye dh lupe. kdang harga promosi kt klinik sonobee ni berubah2 .. saya scan mase tu kandungan saya 30minggu jelas nampak muka baby . gender sekali dia bagitau baby ape. detail semua.

12mo ago

Betul, sy pn dah berapa kali g sonobee, murah dan puas hati tp kn booking online lah, walk in hrga lain.online lg murah. 2d scan hr biasa rm28 je

detail scan ni scan head to toe utk lihat condition baby kita. detail scan ni gmbr scan dia mcm 2d kita scan tu. boleh tengok muka baby cuma nya gmbr 2d sahaja. nak nampak muka baby awak kena tmbh 4@5d😁. time detail scan ni awak nak confirm kan jantina baby pon boleh. ketepatan dia lebih tinggi dr scan 2d yg biasa😁

12mo ago

betul tu awak. sama la kita. ank kedua baru tau. hee

masa sy buat detail scan doc tuu tunjuk macam nii. saya mmng just buat detail scan 2d tapi maybe rezeki sy dapat tgk sekali muka dia. nanti kalau nk buat detail scan ambik video awal ii macam sy atau kalau awak teringin nk tgk muka baby awak blh gii scan 3d/4d/5d masa dah 28week ke atas masa tuu baby dh tembam

12mo ago

hehe .sy da pergi dah . doc tunjuk jgk muka dia hehe.

aritu sy bt detail scan skli ngn 5d..smbil2 tgk detail baby...pakej trus tgk muka baby...klnik yg sy g tu...pakej mcm tu rm180...tp puas hati la...dkt sejam la dia check2 bby...pastu dpt smpn video bby bergerak ..

12mo ago

sy dah pergi details scan td . doc bg jgk tgk muka bby walaupun sy tak minta utk 3d / 4d / 5d . doc yg nk tgk 😂

Detail scan dia just scan basic x tunjuk muka baby. Kalau nak scan tunjuk muka baby boleh try 5d punya sebab dia scan keseluruhan and boleh tahu if baby normal or tak.

12mo ago

wslm. tvs scan dan detail scan adalah dua benda berbeza puan @zara☺️. awak nak buat yg mana satu tu?

tgk pakej yg ditawarkan klinik. Request ikut keperluan dan budget anda. detail.scan; 2D ttp.detail 4d5d; 3dimensi tetapintdk detail combo; gabungan detail scan dan 4d5d dua2 jenis ni akan dpt.semua

12mo ago

itu pakej dia 😊. pasti ada klinik lain yg offer, perlu cr je

details scan nak tgok baby normal/abnormal.. senang cerita nak tgok tumbesaran dia selari tak dengan usia kandungan.. kalau muka,jantina tuu 4d ke atas..🤗

Detail scan x boleh tgok muka baby, dia scan utk abnormalities . Dia akn tgok brain baby, jantung, sumbing, jari tgn kaki, usus, dan lain2

12mo ago

tp tula sy pelik . bila kwan sy buat details scan klnik tu tunjuk muka bby nya tp dlm 3d mcmtu . bila sy tye klinik tu , ada pakej skli 3d ke . dia ckp takde . klinik yg sama . dua org kwan sy pergi . buat details . dia tunjuk muka bby . kwan sy memasing pergi 19-20weeks mcmtu .