Perkiraan Week KK + Scan

Hi mommys! Saya nak tanya perkiraan week nurse kk awal seminggu drpad perkiraan scan yg dr imbas. Jika saya buat perkiraan tarikh week ikot scan baru 19 week 1 day. Tpi perkiraan nurse pulk sy dh 20 week 3 days. Saya nak ikot yang mana betul eh? Ada tak kes mcm saya? Nurse kan dy ikot yg carta bulat diorang kira week. Klau sy ikot yg apps ni kita letak due date kita kan. Tapi tulah jarak dy beza pulk gn nurse kk.

2 Balas

sy ada tanya nurse kat kk sebab bila sy gi swasta lambat seminggu dari tarikh yg nurse selalu sebut tu. mcm sis. nurse bagitahu diorang cuma ikut berdasarkan tarikh last kita period tu. jadi tak sama. tapi dia kata seminggu dua beza tu okay je. biasa. tapi yg lebih tepat yg kita scan tu lah. kat kk scannya kabur semacam 😂 jadi sy ikut swasta. nurse ada bagitau jgk, nanti baby makin besar dr adjust balik tarikh due date kita

6mo ago

ouh yeka okey berehh sis

ikut kk. nanti masa checkup tanya mcm mana dorg kira. misi blh tnjuk.