Pampers anak

Saya nak tanya, anak saya berat tak sampai 8kg, pakai pampers drypers size L yg utk 9kg ke atas sbb pakai M dia poo poo bocor & ketat. betul ke cara tu? Ke cutting drypers tak sesuai dengan anak? Sy confuse nak tukar pampers atau ape sebab size L tu utk 9kg ke atas tp anak pakai size M dah ketat walhal berat tak sampai 8kg lg 😂

6 Balas

anak saya pakai huggies senang sgt bocor, yg drypers pulak cutting kecik, lpastu cuba molfix sometimes okay sometimes rasa lembap² dkt seluar and rupanya dia nk pakai pampers murah je😂 jenama wonderpants, walaupun org bnyk memilih jenama tpi sbnarnya wonderpants sarung mmg best long last, cutting pon okay. sis kne try n error ikut pada anak juga

betul lah tu. sebenarnya ikut saiz badan anak. mcm anak sy yg sy perasan sebelum ni peha dia tembam so pakai saiz L tu pun ok je ngam. tp bila dia susut ni jd longgar sikit kat peha so kdg2 bila berak tu bocor. anak sy pakai petpet ok. pakai huggies bocor. kena tgok brand apa yg ngam kat anak 😅

Mmg gitu sis. Macam anak saya berat dia masatu belum cecah pun 9kg, just 7kg lebih tapi saya dah tukar saiz L (jenama drypers). Sebab peha dia bambam😂 pakai M asyik terbocor ikut tepi aje🤭

anak sy pun 9kg tembam bahagian peha sy pakai diapex serasi sgt. kalau Huggies cutting kecik cepat bocor. kalau pet² kulit jd kering. tapi molfix pun elok jgk.

Em betul sy pun sama, berat tak sampai lagi tapi sy dah upgrade size pampers tu 😂

10mo ago

Jadinya nak buat macam mane ek? Nak try pampers lain kalau dapat beli sikit2 takpe jugak, harituh try Goon anak okay, tp tu lah, harganya 😂

cuba molfix